Hellenic MENSA

Για τα παιδιά

2021 - 2022

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ελληνικής MENSA  2021-2022

Εβδομαδιαία 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  πατήστε εδώ 

Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC V, WPPSI.

 Έναρξη εγγραφών, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021.

Έναρξη μαθημάτων, Τρίτη  5 Οκτωβρίου 2021.

 

 2021 FLYER ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Οι χαρισματικοί και Ταλαντούχοι μαθητές είναι μια ομάδα του  πληθυσμού με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες. 

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η Ελληνική MENSA μέσα από διαφοροποιημένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάζει και υλοποιεί, εντοπίζει τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά με τη χρήση αξιόπιστων Παγκόσμιων Ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντάς τους, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου γνωστικού πλαισίου, την κατάλληλη κοινωνικοσυναισθηματική εκπαίδευση με στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης σηματοδοτείται η αλλαγή της διδακτικής μεθοδολογίας και του ρόλου του εκπαιδευτικού και αναδεικνύεται η συμβολή της διαφοροποιημένης εκπαίδευσης στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών και δη των χαρισματικών.

Με της χρήσης διαφοροποιημένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, στα προγράμματα Χαρισματικότητας της Ελληνικής Mensa, και δη στο πρόγραμμα “Gifted & Mindset Education” «σπάει» η πειθαρχία της γνώσης που επιβάλλουν τα γνωστικά αντικείμενα, προάγεται η δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικού και καλλιεργείται ένα παιγνιώδες, απελευθερωτικό και θετικό κοινωνικοσυναισθηματικά μαθησιακό περιβάλλον, επιφέροντας θετικές αλλαγές στη γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των χαρισματικών μαθητών.

Μέσω της χαρισματικής εκπαίδευσης, οι μαθητές ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά τους, αποκτούν τη δική τους οπτική πάνω σε θεματικούς άξονες, που αφορούν το σύμπαν και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, την τεχνητή νοημοσύνη, τη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος, τη βιομηχανία τροφίμων, τους αυτοματισμούς, την περιβαλλοντική ναυτιλία και άλλα θέματα της επιστήμης και της έρευνας, βασισμένους στο Science Technology Engineering Art Math (STEAM) και σε άλλες στρατηγικές και μεθόδους διδασκαλίας.

Οι βιωματικές δραστηριότητες που δημιουργούνται, στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα, που είναι η Κριτική Σκέψη (Critical Thinking), η Συνεργασία (Collaboration), η Επικοινωνία (Communication) και η Δημιουργικότητα (Creativity), οι 4C’s, όπως έχουν επικρατήσει.

Με γνώμονα τις γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών μαθητών μας, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και το νέο εκπαιδευτικό έτος, την παροχή της ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω των συνεχώς αναβαθμισμένων προγραμμάτων χαρισματικότητας, καθώς η χαρισματικότητα πρέπει διαρκώς να ενισχύεται.

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 6-8

Α ΚΥΚΛΟΣ -Γ-ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- Space Food Challenge:

Με σήμα “καλό φαγητό για υγιείς και ευτυχισμένους ανθρώπους στο διάστημα και στη γη”, σε αυτήν την ενότητα πραγματοποιούμε ένα γαστρονομικό ταξίδι με όχημα την τροφή-πύραυλο. Τι σημαίνει σύστημα τροφίμων; Τι αντίκτυπο έχουν οι επιλογές διατροφής μας στο περιβάλλον; Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», πως θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο στη γη και στο διάστημα;

Β ΚΥΚΛΟΣ -Scientific Thought Problem Solving:

Ποιες είναι οι τεχνολογικές επαναστάσεις που άλλαξαν την καθημερινότητα μας, φτάνοντας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Πόσοι από τους επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο είχαν αντιληφθεί την επιτυχία; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που δημιουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος; Ποιος είναι ο ρόλος της μηχανικής στην αποκατάσταση εγκεφαλικών βλαβών;

Με την αξιοποίηση του problem based learning, αναπτύσσουμε στρατηγικές συλλογιστικής, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία για να αντλήσουμε έξυπνες ιδέες.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Sustainable Smart Cities Reimagine, recreate, resolve:

Στόχος 11: Ποιες είναι οι πόλεις που θα θέλαμε να ζούμε; Ποιες είναι οι προδιαγραφές ώστε οι πόλεις αυτές να είναι κατοικήσιμες κι ανθεκτικές; Σχεδιάζουμε κτήρια που αξιοποιούν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας.

Πως θα επιλυθούν τα περιβαλλοντολογικά μας ζητήματα για να επιτευχθεί η ισορροπία των οικοσυστημάτων; Που τοποθετείται ο άνθρωπος;

Στόχοι συνάντησης STEAM- Gifted & Mindset 6-8:

Γνωστικοί:

-Να ενισχυθεί ο κριτικός στοχασμός με στόχο τη βελτίωση των δημιουργικών προσπαθειών.

-Να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν για την επίδραση της τεχνολογικής εξέλιξης.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα σε επίπεδο ιδεών, γνώσεων, στάσεων, συμπεριφορών.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διαχειριστούν τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 9-12

Α ΚΥΚΛΟΣ - Μanaging our natural & artificial environment:

Όταν το κλίμα, η χλωρίδα και η πανίδα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος, πως παρεμβαίνει ο άνθρωπος και η τεχνολογία;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμες φυσικές και τεχνητές προκλήσεις;

Ποιες δεξιότητες καλείται να αναπτύξει ο άνθρωπος για να διαχειριστεί φυσικές καταστροφές και κρίσεις και να ανταπεξέλθει ως survivor;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Sustainable Seas & Maritime Transports

Οι μαθητές μέσα από Case Study γνωρίζουν την ιστορία της ναυτιλίας, ανακαλύπτοντας τις περιβαλλοντικές απειλές από την αύξηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Αρκτική (παραγωγή πετρελαίου & φυσικού αερίου, εξόρυξη, ναυτιλία, τουρισμός). Στο πλαίσιο υιοθέτησης της περιβαλλοντικής τεχνολογίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ας αναδιαμορφώσουμε το θαλάσσιο χάρτη, σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - 2030: Transforming the world

Οι στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης έχουν τεθεί για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος. Ποιες είναι οι παγκόσμιες προκλήσεις; Γιατί είναι σημαντική η επίτευξή τους;

Στόχοι συνάντησης STEAM-- Gifted & Mindset 9-12:

Γνωστικοί:

-Να μάθουν για τις σύγχρονες εξελίξεις κάθε επιστημονικού πεδίου και πώς αυτές επιδρούν στο περιβάλλον που ζει ο άνθρωπος.

-Να κατανοήσουν τη σημαντικότητα των 17 Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να μπορούν να αιτιολογήσουν τις ενέργειες/ δράσεις για την επίτευξή τους.

-Εκτός από τις κοινωνικοσυναισθηματικές, να αναπτύξουν και τις λογικές, διαδοχικές, μαθηματικές, επιστημονικές, γλωσσικές δεξιότητες τους.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να μπορούν να αναλάβουν ατομική και κοινωνική δράση.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους αναπτύσσοντας κριτική σκέψη απέναντι σε βασικά ζητήματα της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ερευνητική εργασία τους,να διαχειριστούν την έκθεση απέναντι σε κοινό και να διαχειριστούν τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.

GIFTED & MINDSET EDUCATION

Παιδιά ηλικίας 13-17

Α ΚΥΚΛΟΣ - Science Communication:

Αποκωδικοποιώντας τη σκέψη. Ως problem solvers, οι μαθητές αναπτύσσουν ηγετικές δεξιότητες, λειτουργώντας στο πλαίσιο της ομάδας και οδηγώντας στη λήψη αποφάσεων. Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε τη γνώση; Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία; Πώς το πέτυχαν επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο; Πώς ορίζονται και πώς ξεκινάνε οι επιστημονικές επαναστάσεις;

Β ΚΥΚΛΟΣ - Scientific Debating:

Πώς μπορούμε να κερδισουμε σε battle of arguments; Οι μαθητές θα βελτιώσουν τις ικανότητες επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας και συλλογιστικής συμμετέχοντας σε συζητήσεις και προσομοιώσεις δημόσιας ομιλίας σε επιστημονικά θέματα ενδιαφέροντος (τεχνητή νοημοσύνη & δημόσιο περιβάλλον, θέματα βιοηθικής (πχ.κλωνοποίηση), ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.) και αντιπαραθέσεων.

Γ ΚΥΚΛΟΣ - Spread your Ideas:

Μέσω της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δίνεται η ευκαιρία να κοινοποιηθούν επιχειρηματικές ιδέες, γνώσεις, ερευνητικά αποτελέσματα κι απόψεις, εξελίσσοντας κάθε επιστημονικό πεδίο. Πως μπορούμε να επηρεάσουμε την αλλαγή;

Στόχοι εκπαιδευτικών συναντήσεων- Gifted & Mindset 13-17:

Γνωστικοί:

-Να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σε επιστημονικά θέματα ενδιαφέροντος και αντιπαραθέσεων.

-Να αναπτύξουν την ικανότητα να θέτουν ερωτήσεις, να είναι εφευρετικοί και να χρησιμοποιούν γνώσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Κοινωνικοσυναισθηματικοί:

-Να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

-Να αναπτύξουν ηγετικές δεξιότητες, θέτοντας στόχους και αξιολογώντας τους.

-Να διερευνήσουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας τους αναπτύσσοντας κριτική σκέψη απέναντι σε βασικά ζητήματα της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής.

-Να αναπτύξουν δεξιότητες ενεργού πολίτη μέσω της πολύπλευρης θέασης της κοινωνίας.

-Να συνεργαστούν σε ομάδες, διαχειριζόμενοι τις συγκρούσεις μεταξύ της ομάδας, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ερευνητική εργασία τους.

-Να διαχειριστούν την έκθεση απέναντι σε κοινό

 

Science Projects           

  Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Μέσα από το πρόγραμμα Science Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, τις συνδυάζουν με την μηχανική και την τεχνολογία και δίνουν λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας.

Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η στρατηγική σκέψη και η συνεργασία.

Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πώς» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Θεματικές           2021-2022 - Γεωεπιστήμες

Χάρτες (Οκτώβρης-Δεκέμβρης)

• Γη, Ήπειροι, Κλίμα, Αναλογίες, Κλίμακα

• Αστέρια, ηλιακό σύστημα, προσανατολισμός πλοίων, πυξίδα,

μαγνητισμός γης και ζώα-πυξίδες.

• Μελέτη ουρανού από διαφορετικούς πολιτισμούς-όργανα

παρατήρησης και μέτρησης (από τον τετράντα στο τηλεσκόπιο)

• Άνθρωπος και σύμπαν, το μαγικό π, τα πλατωνικά στερεά

και οι κρύσταλλοι του σύμπαντος, ο άνθρωπος του Βιτρούβιου και το Φ.

• Εγκέφαλος, αρχαίες και σύγχρονες προσεγγίσεις, σκέψη και ψυχή.

• Χαρτογράφηση μικρόκοσμου έως μακρόκοσμου

Ρομπότ (Ιανουάριος-Μάρτιος)

• Ιστορική αναδρομή

• Κριτική ανάλυση

• Εισαγωγή του ρομπότ (τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες)

• Χάρτης – Ρομπότ – σύγχρονες εφαρμογές

• Φυσικές καταστροφές – Ιατρική

• Εντολές – κοινωνικοί στόχοι

Drones-project (Απρίλιος-Μάιος)

• Σύγχρονες εφαρμογές

• Project

 

Robotics 

Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύνδεση ρομποτικών κατασκευών με την αρχαιότητα.

Χρήση Robots  στην εξερεύνηση των θαλασσών.

Χρήση Robots στην εξερεύνηση πλανητών.

Προγραμματίζουμε με C++  

Brick Programming

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 1

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 2

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 3

 

  Coding

  Παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-17 ετών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του προγραμματισμού στην καθημερινότητά τους. Έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της πληροφορικής και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Γνωρίζουν βασικές γλώσσες προγραμματισμού και το HTML/CSS όπου θα μπορέσουν να κτίσουν την δικιά τους ιστοσελίδα και μέσω του appinventor by MIT θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό εφαρμογών.

 

Σύγχρονοι Επιστήμονες  (ανά δεκαπενθήμερο)     Παρασκευή 17:00-18:30

Παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Α. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η σύγχρονη επιστήμη εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε μεγάλο βαθμό διαθεματικά. Ωστόσο οι βάσεις της εξακολουθούν να θεμελιώνονται στις βασικές αρχές της λογικής, της φιλοσοφίας (επιστημολογίας) και των μαθητικών οι οποίες διαπερνούν και υποστηρίζουν κάθε επιστημονικό πεδίο.

Οι τρεις πυλώνες στους οποίους εδράζει κάθε επιστήμη είναι: (1) η λογική, με σκοπό την εξαγωγή έγκυρων συμπερασμάτων, (2) η εμπειρική αναζήτηση της αλήθειας με σκοπό την εξαγωγή ορθών (στην πραγματικότητα πειστικών) συμπερασμάτων και (3) η αιτιότητα, με σκοπό την διερεύνηση σχέσεων αιτιώδους συνάφειας (αίτιου – αιτιατού) και τον συνεπακόλουθο μερικό έλεγχο του μέλλοντος ή την δίκαιη απόδοση ευθυνών. Το παρόν πρόγραμμα πραγματεύεται τα ανωτέρω με κατανόηση του νοητικού και γνωστικού επιπέδου των συμμετεχόντων αλλά, φυσικά, με απόλυτο σεβασμό στην βαθιά φιλοσοφική και μαθηματική παράδοση των ανωτέρω εννοιών.

Πέραν όμως των κοινών τους χαρακτηριστικών, οι επιστήμες έχουν και ένα διαχωρισμό ύψιστης επιστημολογικής σημασίας: την ανθρώπινη παρέμβαση (ελεύθερη βούληση). Για το λόγο αυτό θα γίνει και περαιτέρω ανάλυση κεντρικών εννοιών επιστημών με κέντρο των άνθρωπο αλλά και της φυσικής.

Μέσο Διδασκαλίας: Η διδασκαλία θα είναι αμιγώς ηλεκτρονική ώστε όλοι οι μαθητές, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος να έχουν ακριβώς την ίδια μεταχείριση. Για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την εικόνα ενεργοποιημένη ενώ ο ήχος θα ενεργοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ομιλίας τους.

Παιδαγωγική: Καθοδηγούμενος διάλογος, ελεύθερος διάλογος, πειράματα σκέψης, επίλυση πρακτικών προβλημάτων, ομαδικές εργασίες καθώς και χρήση παραδειγμάτων από την τρέχουσα επικαιρότητα. Η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές του παρόντος προγράμματος με σκοπό τη διεύρυνση του πεδίου σκέψης των συμμετεχόντων και την αναγνώριση κοινών νοητικών αρχών σε φαινομενικά διακριτά επιστημονικά πεδία.

Κοινό: 1ης Λυκείου ή 2ας Λυκείου (15 – 17 ετών). Σε περίπτωση ζήτησης πέραν του ανωτέρω ορίου θα δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας.

Μαθήματα: Θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα (Παρασκευές 5:00 – 6:30 μ.μ.). Τις ημέρες που αναγράφονται ως «ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» οι συμμετέχοντες θα συνευρίσκονται ηλεκτρονικά την ίδια ώρα και θα εκπονούν υποχρεωτική ομαδική εργασία. Ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις εν λόγω ημέρες για συμπλήρωση παραδόσεων.

Παρουσιάσεις: Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις παρουσία γονέων/κηδεμόνων και συγγενών εφόσον το επιθυμούν: (1) Ομαδικές Παρουσιάσεις & (2) Επιστημονικός διάλογος.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω mail στο   , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

 Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2021-2022

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Σύγχρονοι Επιστήμονες

15-17

1,5 ώρα/15ενθήμερο

20€

 Το αρχικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο   

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 Έναρξη των μαθημάτων Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

2020-2021

 

 FLYER ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 500KB

Οι χαρισματικοί και Ταλαντούχοι μαθητές είναι μια ομάδα του  πληθυσμού με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες. 

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελληνική MENSA μέσα από διαφοροποιημένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάζει και υλοποιεί, εντοπίζει τα Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά με τη χρήση αξιόπιστων Παγκόσμιων Ψυχομετρικών εργαλείων, προσφέροντάς τους, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου γνωστικού πλαισίου, την κατάλληλη κοινωνικοσυναισθηματική εκπαίδευση με στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας. 

Η  χαρισματικότητα για την Ελληνική MENSA δεν είναι κάτι στατικό, αλλά κάτι που διαρκώς ενισχύεται και εμπλουτίζεται.

Οι μαθητές μαθαίνουν να επενδύουν στην προσπάθεια καθώς οι αποτυχίες για εμάς είναι ευκαιρίες μάθησης. Αναζητούν την πρόκληση. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την ματαίωση. Για εμάς η αποτυχία αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα επίλυσης και όχι ως εμπόδιο.

Στοχεύουμε στην Αυτοβελτίωση. Με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων αφυπνίζουμε και ενεργοποιούμε τις δεξιότητες των μαθητών μας.

Διαχειριζόμαστε τα Συναισθήματά τους. Οι μαθητές διδάσκονται να διαχειρίζονται την ανυπομονησία τους και τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά – συνεργατικά, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και τη μεταγνωστική ικανότητα. Να θέτουν στόχους και κίνητρα.

 

Gifted and Mindset Education

 

Παιδιά ηλικίας 4-8 ετών

Session 1: «Επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο».

Τα παιδιά ανακαλύπτουν μεγάλους επιστήμονες, όπως τον Γαλιλαίο, τον Ερατοσθένη, τον Κοπέρνικο που άλλαξαν τον κόσμο!

Session 2:  «Ανα-καλύπτοντας το Φυσικό μας Περιβάλλον». 

Τα φυτά και τα ζώα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της φύσης. Τα παιδιά θα ερευνήσουν ζώα που χάνουν τους οικοτόπους τους και θα ανακαλύψουν  τρόπους για να τα σώσουν.

Session 3: «Μελετώντας το Φως».

Μέσα από τον Ιμπρεσιονισμό οι μαθητές καταγράφουν τις πιο σημαντικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί για το φως. Γνωρίζουμε τη φύση του και ανακαλύπτουμε Φυσικές Πηγές Φωτός. Σχεδιάζουμε κτήρια που αξιοποιούν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας.

Παιδιά ηλικίας 9-17 ετών 

Session 1:  «Ακολουθώντας τον Ερατοσθένη». 

Τα παιδιά με βασικό εργαλείο την παρατήρηση ακολουθούν τα βήματα του Ερατοσθένη, υπολογίζουν την ακτίνα της γης και μέσα από την ερευνητική διαδικασία απαντούν στο βασικό ερώτημα, τι σχήμα έχει η γη.

Session 2:  «Environmental Shipping».

Οι μαθητές μέσα από Case Study ανακαλύπτουν την επίδραση της ναυτιλίας στα οικοσυστήματα και τη λογική που αναπτύσσεται  πίσω από τους ναυτιλιακούς δρόμους.

Session 3 : «2030».

 

Robotics 

 

Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύνδεση ρομποτικών κατασκευών με την αρχαιότητα.

Χρήση Robots  στην εξερεύνηση των θαλασσών.

Χρήση Robots στην εξερεύνηση πλανητών.

Προγραμματίζουμε με C++  

Brick Programming

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 1

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 2

Problem Solving: Διαγωνιστική Φάση 3

 

Science Projects          

 

 Παιδιά ηλικίας 6-8, 9-12 και 13-17 ετών

Μέσα από το πρόγραμμα Science Projects οι μαθητές μας κατανοούν τις αρχές των Επιστημών, τις συνδυάζουν με την μηχανική και την τεχνολογία και δίνουν λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας.

Το STEAM συνδυάζει τις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών με βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η στρατηγική σκέψη και η συνεργασία.

Με τη βοήθεια του διεπιστημονικού εργαλείου, STEAM, συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την εύρεση βιώσιμών λύσεων στα σύγχρονα προβλήματα. Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πώς» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

 

 Coding

 

 Παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-17 ετών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του προγραμματισμού στην καθημερινοτητά τους. Έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της πληροφορικής και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Γνωρίζουν βασικές γλώσσες προγραμματισμού και το HTML/CSS όπου θα μπορέσουν να κτίσουν την δικιά τους ιστοσελίδα και μέσω του appinventor by MIT θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό εφαρμογών.

 

«Σύγχρονοι Στοχαστές»  (ανά δεκαπενθήμερο)     Σάββατο 15:00-16:30

Εκεί που η Φιλοσοφία συναντά τα θεωρητικά μαθηματικά  

 

Παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Η φιλοσοφία και τα θεωρητικά μαθηματικά διδάσκονται σε εξειδικευμένο κοινό με θεωρητικό προσανατολισμό. Είναι, όμως, πρακτικά διανοήματα, όχι μόνο γιατί θεμελιώνουν όλες τις επιστήμες, αλλά γιατί αποκρυσταλλώνουν και κωδικοποιούν την ανθρώπινη σκέψη σε κάθε πεδίο. Στο παρόν πρόγραμμα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και θα μας γοητεύσουν.    Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω mail στο   , ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα.

 

 Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2020-2021

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

6-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Σύγχρονοι Στοχαστές

15-17

1,5 ώρα/15ενθήμερο

40€

 Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το ζητήσετε με email αφού προηγουμένως έχετε καταθέσει την αίτηση εγγραφής.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου.  Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο 

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14 και στη Θεσσαλονίκη στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

Έναρξη των μαθημάτωνΣάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.

 

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019 - 2020

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  πατήστε εδώ 

 Η ΑΙΤΗΣΗ ισχύει για όλα τα προγράμματα MENSA σε ΑΘΗΝΑ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  ΠΑΤΡΑ

Κόστος Αίτησης εγγραφής για νέους μαθητές 10 ευρώ, που πρέπει να καταβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Έναρξη μαθημάτων, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

 gifted 1

 gifted 2

gifted 3

gifted 4

gifted 5

 science 1

science 2

science 3

robotics 1

robotics 2

coding science 1

coding science 2

Οι αιτήσεις για την επιλογή στα προγράμματα των χαρισματικών παιδιών και εφήβων μπορούν να γίνουν στα γραφεία μας, Πετμεζά 14, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-21:00, μέσω email στο   , με fax στο 2109219866 ή μέσω ταχυδρομείου προς την Ελληνική Mensa, Πετμεζά 14, 11743, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων απευθυνθείτε στην Program Coordinator Κοραλία Μαντά τηλ. 6942919090.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ελληνικής MENSA 2019-2020

Κόστος Συμμετοχής

Πρόγραμμα

Διάρκεια

Κόστος/Μήνα

Gifted & Mindset

4-8

2 ώρες/εβδομάδα

60€

Gifted & Mindset

9-17

2,5 ώρες/εβδομάδα

60€

Science Project

4-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Coding

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

9-17

1,5 ώρα/εβδομάδα

55€

Robotics

4-8

1 ώρα/εβδομάδα

50€

Η αξιολόγηση και επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα εργαλεία, MENSA IQ Test (FRT), WISC III & V, WPPSI.

Κόστος αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Παιδιά από 4 έως 6 ετών με συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους κηδεμόνες και προαιρετικά το ατομικό τεστ WPPSI

Παιδιά  συμπληρωμένα 6 ετών έως 10 ετών το ατομικό τεστ, διάρκειας 90', WISC-V με κόστος 100 ευρώ

Παιδιά συμπληρωμένα 10 ετών και άνω, το επίσημο I.Q. τεστ της Mensa (FRT) - ομαδικό, με κόστος 20 ευρώ ή προαιρετικά το ατομικό τεστ WISC-V

Μέσα από την επεξεργασία των αιτήσεων και τις σχετικές συνεντεύξεις θα επιλεγούν μετά από μια άρτια επιστημονική διαδικασία οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι συμβουλευτικές γονέων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού με την ψυχολόγο κ. Μαριέτα Παπακωνσταντίνου. Για επικοινωνία με την κ. Παπακωνσταντίνου, παρακαλούμε στείλτε email στο  

Η συμβουλευτική γονέων, όπως και τα προγράμματα για τα παιδιά, θα γίνονται στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14. Στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα θα γίνονται στα τοπικά γραφεία της Ελληνικής Mensa, Ερμού 1 και Σαχτούρη 23 αντίστοιχα.

Παράλληλα, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, γίνονται test, ημερίδες και διαλέξεις ανά την επικράτεια ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία σχετικά με την χαρισματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των χαρισματικών παιδιών.

 Έναρξη των μαθημάτων για όλες τις πόλεις, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.

 

 

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018-2019

 flyer charisma 2019f

Είναι το παιδί μου Χαρισματικό;

Όλα τα παιδιά είναι μοναδικά!

Κάποια, όμως, έχουν ασυνήθιστα προχωρημένες ικανότητες, ώστε να απαιτούν ειδική διαχείριση στο σπίτι και στο σχολείο.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιες ικανότητες ή χαρακτηριστικά του παιδιού σας, που να το κάνουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Ίσως το παιδί σας,

-είναι ασυνήθιστα σοβαρό

-έχει έντονη παρατηρητικότητα

-αναγνωρίζει πολύπλοκα σχήματα

-διαθέτει δυνατή μνήμη

-κάνει πολλές και περίεργες ερωτήσεις

-μαθαίνει γρήγορα

-έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ

-είναι αυθόρμητο

-έχει αυξημένη φαντασία

Τα παιδιά μπορούν να δείξουν τη Χαρισματικότητά τους με ποικίλους τρόπους. Συνήθως οι γονείς είναι οι πρώτοι που παρατηρούν τις ιδιαίτερες και προχωρημένες, για την ηλικία τους, ικανότητές τους.

Αποστολή της Ελληνικής MENSA είναι να αναγνωρίσει, να αναπτύξει και να προωθήσει τα Ταλαντούχα και Χαρισματικά παιδιά.

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων MENSA, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων

τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

 

FLYER YD 2019

Α. Προγράμματα για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά 2018-19

Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας MENSA: Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά είναι τα παιδιά με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από διαφοροποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη συναισθηματική τους ανάπτυξη μέσω του εμπλουτισμού γνώσεων. 

Έτσι, μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων μας, ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα, δεξιότητες ή ικανότητες που διαθέτουν τα Χαρισματικά παιδιά, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή τους και σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό γνώσεων τα οδηγούμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη και σε σωστή κατεύθυνση, τόσο για την προσωπική όσο και την επαγγελματική επιτυχία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικοί ειδικών τομέων, εφαρμόζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την αποτελεσματική έκβαση των προγραμμάτων.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-17 ετών

Β. Προγράμματα Υψηλών Δυνατοτήτων  2018-19

Human Performance Lab

‘’Η Τέχνη πρέπει να είναι Παρούσα…! Η δημιουργικότητα και η φαντασία οδηγεί σε ευφάνταστες και καινοτόμες λύσεις δισεπίλυτων προβλημάτων της κοινωνίας!’’

Μέσα από μια βιωματική σύγχρονη διαδικασία που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, performance writing, role playing, χοροθεραπεία κ.ά. τα παιδιά λειτουργούν απελευθερωτικά, ενεργοποιώντας την κριτική σκέψη και τον ψυχισμό τους. Τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Οι σύγχρονες τεχνικές των εκπαιδευτικών βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, τη συμβολική σκέψη, να απελευθερώνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να μάθουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν όλα τα εκφραστικά τους μέσα και τέλος να αποκτούν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 9-12 ετών
 • 13-17 ετών    

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε ψυχαγωγική δραστηριότητα. Διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Παρακινεί το παιδί, ώστε ν΄ αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη του τη ζωή.

«Δώσε σ’ ένα παιδί ένα ρομπότ και θα παίζει για μία ώρα. Δίδαξε του πως να φτιάχνει ρομπότ και θα ασχολείται δημιουργικά μια ζωή»!

Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών και η προσπάθεια επίλυσης σύνθετων προβλημάτων διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων και επιτρέπει στο παιδί να δει πέρα από τον μικρόκοσμό του.

Οι μαθητές δημιουργούν διαδραστικά «αντικείμενα σκέψης» και διευκολύνονται στην κατανόηση των διαφόρων φαινομένων του πραγματικού κόσμου, συνδέοντας θεωρία και πράξη, αφηρημένο και συγκεκριμένο.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-17 ετών

Θετικές Επιστήμες (Science Projects)

Το πρόγραμμα Θετικών Επιστημών παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας

Με τις κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις τα παιδιά καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις πνευματικές ικανότητες τους. Συνειδητοποιούν τις εφαρμογές των Θετικών Επιστημών που συναντούν κάθε μέρα δίπλα τους και αποτελούν το εργαλείο για την επίλυση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από ειδικές κατασκευές και πειράματα οργανωμένα σε θεματικές ενότητες κατανόησης του φυσικού κόσμου, «τα γιατί και τα πως» γίνονται βιωματικές εμπειρίες, διασκεδαστικά παιχνίδια και επιστημονικές ερμηνείες.

Τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον Ηλεκτρισμό, τη Γη και τον Αέρα, την Οικολογία, το Περιβάλλον, το Διάστημα, τη Μετεωρολογία, την Αστρονομία, το DNA, το Φως, τα Βακτήρια, το Ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του, το Αίμα, την Αναπνοή, τα Αέρια, Υγρά και Στερεά σώματα και πολλά άλλα.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 4-5 ετών
 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών
 • 13-15 ετών

Coding Science

Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια και από παθητικοί χρήστες μετατρέπονται σε δημιουργοί νέου λογισμικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν εργαλεία και επιτυγχάνουν τη δημιουργία ιστοριών, παιχνιδιών, προσομοιώσεων, παρουσιάσεων, animations κτλ.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 9-12 ετών

Cartoon Story Maker

Η δημιουργία ενός κόμικ είναι μιασύνθετη διαδικασία ταυτόχρονης πρόσληψης εικόνων και λέξεων,που εκπαιδεύει τα παιδιά στην αποκωδικοποίηση και επανα-κωδικοποίηση οπτικών μηνυμάτων, καθώς και στην ικανότητανα σκέφτονται συνθετικά. Τα ψηφιακά κόμικςαναπτύσσονται σε μια γλώσσα παγκοσμίως κατανοητή προκαλώντας τις αισθήσεις.

Απευθύνεται σε ηλικιακές ομάδες:

 • 6-8 ετών
 • 9-12 ετών 

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική