Hellenic MENSA

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής MENSA!

Υποτροφίες Mensa 2018 "Λέανδρος Βατάκας"

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Mensa προκηρύσσει τις ετήσιες υποτροφίες για το 2018 προς τιμήν του Λέανδρου Βατάκα για ταμειακώς ενήμερα μέλη, μία για προπτυχιακούς και μία για μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018, 23:59 ώρα Ελλάδος.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τα άτομα που θα λάβουν τις υποτροφίες θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Mensa και δύο Καθηγητές Πανεπιστημίου, μέλη της Ελληνικής Mensa. Σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων της επιτροπής από καθηγητές Πανεπιστημίου, οι θέσεις θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς μέλη της Ελληνικής Mensa. Η κάλυψη των θέσεων θα γίνεται με κλήρωση από όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η απόφαση της επιτροπής είναι οριστική και δε γίνονται δεκτές ενστάσεις.

 

Οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες θα αποστέλλουν στην επιτροπή ένα δοκίμιο στο οποίο θα εξηγούν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους και πώς σκοπεύουν να τους επιτύχουν, την μέχρι τώρα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία, το πώς η υποτροφία θα βοηθήσει τους στόχους τους και ό,τι άλλο θεωρούν σχετικό. Το δοκίμιο πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο του υποψηφίου και δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 700 λέξεις. Σε περίπτωση που τις υπερβαίνει, θα κόβεται στο όριο των 700 λέξεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν όλες τις πληροφορίες που ζητούνται στην αίτηση. Υποβάλλοντας αίτηση, οι υποψήφιοι αποδέχονται όλους τους όρους και τις οδηγίες που θέτει η Ελληνική Mensa για την υποτροφία. Μαζί με την αίτηση θα υποβάλλεται ένα αντίγραφο οικογενειακού εκκαθαριστικού της εφορίας. Η αίτηση, μαζί με το αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας, θα αποστέλλονται με συστημένο γράμμα στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, Πετμεζά 14, Αθήνα 117 43, υπόψη του προέδρου αυτής κ. Χρήστου Αποστολίδη.

Όλα τα δοκίμια γίνονται ιδιοκτησία της Ελληνικής Mensa η οποία και μπορεί να δημοσιεύσει ολόκληρα ή τμήματα αυτών σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα της Ελληνικής Mensa, στα μέσα ενημέρωσης ή σε μέσα της Διεθνούς Mensa.

Πριν την οριστικοποίηση των αποδεκτών των υποτροφιών μπορεί να ζητηθούν αποδεικτικά στοιχεία για όσα αναφέρονται στην αίτηση από τον υποψήφιο. Η υποτροφία είναι δυνατό να μην απονεμηθεί στον υποψήφιο που επιλέχτηκε αρχικά εάν εκείνος δεν προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα του ζητηθούν.

Υποψηφιότητα δεν μπορούν να θέσουν τα μέλη ή συγγενείς μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Mensa ή μελών της επιτροπής που θα κρίνει τους υποψηφίους.

Η κάθε υποτροφία θα αποτελείται από 1000 ευρώ. Οι αποδέκτες της υποτροφίας δε θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα και επόμενη χρονιά.

Οι αποδέκτες της υποτροφίας θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Mensa στις 25  Φεβρουαρίου 2019.

Ο Λέανδρος Βατάκας ήταν το πιο παλιό μέλος της Ελληνικής Mensa στη Θεσσαλονίκη και για σειρά ετών εξεταστής στην συμπρωτεύουσα.

Οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, αφοσιώθηκε στους ασθενείς και την πόλη του. Μετριοπαθής και ορθολογιστής σε μια εποχή ακροτήτων και ανορθολογισμού, προσπαθούσε με ψύχραιμη φωνή να προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της κρίσης σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Υποστηρικτής της αξιοκρατίας και της αριστείας και γεμάτος ιδέες για το πώς μπορεί η Ελληνική Mensa να υποστηρίξει το προβληματικό εκπαιδευτικό μας σύστημα, εμπνέει τόσο τα μέλη της Mensa που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν προσωπικά, όσο και εκείνους που δεν πρόλαβαν να τον γνωρίσουν.

 Απεβίωσε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ MENSA “ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΒΑΤΑΚΑΣ”

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική Υποτροφίες Mensa 2018 "Λέανδρος Βατάκας"