Hellenic MENSA

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής MENSA!

Συνάντηση Μελών - Αθήνα (16/09/2018)

Η τακτική μηνιαία συνάντηση των μελών της Ελληνικής Mensa στην Αθήνα, πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στα γραφεία της Ελληνικής Mensa, οδός Πετμεζά 14, 4ος όροφος, Αθήνα, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ.

Η ομάδα του PLANET PHYSICS με επικεφαλής τον ιδρυτή της, Κώστα Τριαντάφυλλο, θα μας παρουσιάσει μία διάλεξη - πειραματική επίδειξη με τίτλο:  "Η Φυσική του 20ου αιώνα" 

Από την κλασική μηχανική και τον κλασικό ηλεκτρομαγνητισμό που μας κληροδότησε ο 19ος αιώνας, η Φυσική έχει προχωρήσει πολύ παραπέρα, αποκτώντας πρόσβαση και σε άλλες περιοχές του κόσμου, τόσο στις πολύ μικρές όσο και στις πολύ μεγάλες διαστάσεις του, αποκαλύπτοντας φαινόμενα και νόμους που ακόμα και σήμερα μοιάζουν απίστευτα! Η κβαντομηχανική, η σχετικότητα, η ανάπτυξη νέων υλικών και η μελέτη των ιδιοτήτων τους, η μελέτη φαινομένων σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Τι συμβαίνει σε υποατομικό επίπεδο; Τι συμβαίνει σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν; Πως συμπεριφέρονται τα υπεραγώγιμα υλικά; Τι είναι η κβαντική αιώρηση; Για αυτά, καθώς και για άλλα πολλά μαθαίνουμε μέσα από μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική παρουσίαση που συνοδεύεται από πειραματικές επιδείξεις, σε κάποιες από τις οποίες θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του ακροατηρίου.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση. 

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς μεγάλους!

Πληρωμή μέσω PayPal:


Πληρωμή μέσω Τραπέζης:
Λογαριασμός: "Ελληνική Mensa"

ALPHA BANK  Αρ.Λογ. :  213002320001485
IBAN: GR64 0140 2130 2130 0232 0001 485
BIC (ΚΩΔ SWIFT) : CRBAGRAAXXX

Πληροφορίες Συνδρομής

Είστε Μέλος; Σύνδεση:

Αίτηση δημιουργίας λογαριασμού

Για την είσοδο μελών της ελληνικής MENSA, αντί username, εισάγετε τον αριθμό μέλους σας, με την διαχωριστική τελεία. (πχ: 2012.001)

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον webmaster

Beta version (Ο ιστότοπος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προβλήματα επικοινωνήστε με τον webmaster)


Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική Συνάντηση Μελών - Αθήνα (16/09/2018)